Wednesday, September 27, 2023

مستند زندگی عمران خان و طناب دار سیاست


 

‏25‏/09‏/2023

او خوب میدانست که مردم دیگر از حزب مسلم لیک و حزب مردم خسته شده. چهره تکراری، دیگر در سیاست پاکستان جا نداشت. و به همین اساس او حزب خودش را تاسیس کرد و با کمک ارتش قدرت را در پاکستان به دست آورد. او خوب میدانست، در این کشور، هیچ نخست‌وزیری تاکنون، دوران مسولیت خود را به پایان نبرده و در نمیه راه به آشکال مختلف، حذف شدند. یگانه راه برای رسیدن به قدرت ارتش بود، اما به یکبارگی روابط او با ارتش خراب شد و در آتش قهر ارتش قرار گرفته است،

ممکن است سرنوشت اش همانند ذوالفقار علی بوتو به اعدام خواهد کشید.

داستان نافرجام قدرت گیری عمران خان، به کجا ختم خواهد شد؟

عمران خان در 5 اکتبر 1952 در یک خانواده ثروت‌مند در پاکستان به دنیا آمد، پدرش اکرام الله خان نیازی شرمان خیل و مادرش شوکت خانم نام داشت. عمران خان در کودکی آرام و محجوب بود و با 4 خواهر خود یکجا بزرگ شد. عمران خان مقطع ابتدایی و متوسطه را در لاهور و تحصیلات عالی خود در رشته اقتصاد در دانشگاه آکسفورد بریتانیا به پایان رساند.

عمران خان در سال 1974 در دانشگاه آکسفورد برتانیا کاپیتان تیم کرکت شد و در سال 1992 تیم کریکت پاکستان را به مقام قهرمان جهانی رساند. او مدت 2 دهه در سطح جهانی به بازی کریکت مشغول بود و پس از بازنشستگی به سیاست روی آورد. عمران پس از آن که از ورزش دست کشید در سال 1995 با خانم جمیما گولدسمیت، دختر جیمی گولدسمیت سرمایه دار بزرگ فرانسوی ازدواج کرد، جمیما گولدسمیت دین اسلام را پذیرفت، حاصل ازدواج شان دو پسر با نام های سلیمان وقاسم بودند، اما پس از 9 سال ازهم جدا شدند. خان دوبار دیگر هم ازدوج کرد و هر دو بار منجر به جدایی شد.

عمران خان سال 1996 بود که به عرصه سیاست پا گذاشت و حزب تحریک انصاف را تاسیس کرد. عمران خان به مدت طولانی از سیاست های نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان انتقاد میکرد و خواهان استعفای دولت نواز شریف بود.  خان در روز شنبه 18 آگست 2018 به عنوان بیست و دومین نخست وزیر پاکستان قدرت را به دست گرفت.

در به قدرت رسیدن عمران خان ارتش نقش مهم داشت. در کشور پاکستان قدرت اصلی در دست ارتش است و این ارتش است که دولت میسازد.

نواز شریف رقیب عمران خان، نخست رد صلاحیت شد و بعد به اتهام فساد محکوم شد. بسیاری مشکوک  بودند که آقای شریف در گذشته واقعا در فساد دست داشته است- اما دلیل واقعی مجازات او در آن زمان اختلافات او با ارتش بود. اما دیری نگذشت که روابط ارتش با عمران خان  همچنان به تیرگی کشانیده شد. درگیری خان و ارتش پاکستان به اکتبر 2021 بر سر انتصاب رییس سازمان استخباراتی این کشور آی اس آی برمیگردد. خان با انتخاب رییس پیشنهادی آی اس آی مخالفت کرد. این اقدام باعث شد که او در جهنم خشم نظامیان قرار بگیرد . ژنرال باجوا فرد جدید را به عنوان مسوول ای اس ای میخواست، اما عمران خان بخاطر که رابطه نزدیک با ژنرال فیض حمید برقرار کرده بود، مقاومت کرد، زمانی که حمایت ارتش از عمران خان از بین رفت، سقوط او اجتناب ناپذیر شد. ژنرال باجوا خواهان احیای بخشی از تجارت با رقیب منطقه‌ای خود یعنی هند بود که با تلاش عمران خان لغو شد. مدت ها است که پاکستان از بحران اقتصادی رنج میبرد. در این کشور 231 میلیون نفری، تورم و افزایش قیمت مواد غذایی و بحران اقتصادی طولانی مدت، زمینه را برای تنش و خشونت مهیا کرده.

در 10 اپریل 2022، مجلس نمایندگان پاکستان، عمران خان را سلب صلاحیت کرد، و وی را به نقض قانون اساسی متهم کرد. صلب سلاحیت عمران خان به موجی از اعتراضات هواداران عمران خان رقم زد اما به شکل خشن توسط ارتش سرکوب شد.

مخالفان عمران خان او را متهم کرده که از هدایای خارجی به نفع شخصی سو استفاده کرده، و سبب شده که اقتصاد کشور در پرتگاه سقوط قرار بگیرد. عمران خان احزاب مخالف را به همدستی با آمریکا به خاطر نزدیکی با روسیه و چین میداند

عمران خان گفت به دلیل تمایل ضد غربی در سیاست خارجی او، که شامل انتقاد از جنگ آمریکا در افغانستان نیز میشد، قربانی تلاشی به رهبری ایالات متحده برای کلید زدن تغییر رژیم در پاکستان است.

پنچ دلیل عمده شکست دولت عمران خان:

1.     عدم اجازه ایجاد پایگاه نظامی در پاکستان

2.     سفر به روسیه

3.     انتخاب ریاست ارتش

4.     نارضایتی های داخلی

5.     سناریو بازیگران خارجی

آمریکا بارها تلاش کرد که نظر دولت عمران خان را نبست به ایجاد یک پایگاه نظامی در این کشور هسته ای جلب کند اما هر بار با مخالفت عمران خان مواجه شد.

عمران خان در زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین به مسکو  سفر کرد، در سفر عمران خان، آمریکا اعلام که که اسلام آباد در تحریم های اعمالی علیه روسیه مشارکت کند که با مخالفت عمران خان مواجه شد. عمران خان در سخنان خود بارها اسم آمریکا را به عنوان کشور که خواهان برکناری وی بوده است نام برد. اما دولت آمریکا این اتهامات را بی اساس خوانده است

رابطه دولت خان با جمهوری اسلامی همیشه خوب بود و حمایت عمران خان از طالبان، موج از نارضایتی های میان شهروندان افغانستان به همراه داشته است. سیاست های پاکستان در قبال پناه دادن به طالبان و تضعیف ساختن دولتی پیشین افغانستان، همیشه مورد انتقاد افغان ها قرار گرفته است.

حالا سرنوشت عمران خان در دستان ارتش است. ارتش که در سال 1979 در یک دادگاه نظامی ذوالفقار علی بوتو را اعدام کرد. بوتو برای استادگی نیاز به شانه های ارتش نداشت. او پایگاه قوی در میان مردم و رهبران سیاسی داشت، اما حضور عمران خان در قدرت کاملا وابسته به ارتش بوده است. این ارتش بود که از هیچ تلاش و اقدامی کوتاهی نکرد تا عمران به قدرت برسد.

ارتش سه گزینه برای عمران خان روی میز دارد. تبعید، محرومیت از فعالیت های سیاسی و یا هم اعدام

اما حذف فزیکی عمران خان برای ارتش تبعات منفی خواهد داشت، چون الگوهای آینده قدرت اجباری ارتش رقم خواهد زد. رفتن یا ماندن عمران خان در سیاست پاکستان ممکن چندان مهم نباشد، اگر ارتش پاکستان بتواند عمران خان را اعدام کند، خشم ارتش برای برچیدن چهره های سیاسی در پاکستان سالیان متمادی ادامه خواهد داشت

شما آینده سیاسی پاکستان را چگونه بررسی میکنید، حتما در قسمت کمنت همین ویدیو با ما در میان بگذارید.

Friday, September 22, 2023

اکبر هاشمی رفسنجانی؛ از سردار سازندگی تا ترورهای نافرجام

 

در سپهر سیاست ایران، سیاستمدارترین سیاست مدار ایران بعد از انقلاب. فردی که در حدود 4 دهه گذشته بعد از رهبر قدرتمندترین چهره سیاسی ایران بود.




رییس مجلس، رییس جمهور، رییس مجموعه تشخیص مصلحت نظام، رییس مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران

تنها یک نفر در نظام سیاسی ایران است که این القاب کلیدی را از آن خود کرده است. اکبری هاشمی رفسنجانی

هاشمی رفسنجانی در این 4 دهه فعالیت های سیاسی خود فراز و نشیب های زیادی داشت. زمانی یکی از منفورترین چهره های جمهوری اسلامی در افکار عمومی بود و زمانی دیگر به یکی از محبوبترین شخصیت های سیاسی تبدیل شد. اما او چطور توانست تا این حد میان هوادارانش چهره محبوب و کابوش وحشتناک برای مخالفانش گردد؟

قبل از تماشای این ویدیو.....

اکبر هاشمی رفسنجانی در سوم شهریور 1313 در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان ودر یک خانواده نسبتا ثروتمند به دنیا آمد. پدرش میرزاعلی هاشمی بهرمانی و مادرش بی بی صفریان بود. پدر اکبر شغل باغ داری داشت و در پهلوی باغداری به تجارت پسته هم مشغول بود، که از این طریق توانست مال و منالی خوب بدست بیاورد

 اکبر هاشمی تحصیل را از 5 سالگی آغاز کرد و در سن 14 سالگی به قم رفت و به تحصیل علوم دینی پرداخت. استادهای او در حوزه علمیه قم سید حسین طباطبایی بروجردی، روح الله خمینی و سید محمد محقق داماد بودند. اکبر هاشمی تحت اثر تعلیمات روح الله خمینی به سیاست روی آورد و به مخالفت با حکومت محمد رضا شاه پهلوی پرداخت. این مخالفت ها سرانجام به دستگیری و زندانی شدن او منجر شد. در مجموع از سال 1337 تا 1357 هاشمی رفسنجانی 7 بار و مجموعا 4 سال و 5 ماه به جرم فعالیت های مخفیانه برضد حکومت پهلوی به زندان افتاد. اکبر هاشمی رفسنجانی در سال 1377 با عفت مرعشی که دختری از خانواده روحانی و از نوادگان سید محمد کاظم طباطبایی یزدی است ازدواج کرد. ثمره این ازدواج 5 فرزند به نام های فاطمه، محسن، فایزه، مهدی و یاسر است. هاشمی رفسنجانی با روح الله خمینی در دهه سی شمسی آشنا و دوست شد. بعد از تبعید خمینی، هاشمی نقش مدیر مالی مبارزات انقلاب و ارتباط با سایر گروه های انقلابی را برعهده گرفت. هاشمی در آغاز دهه پنجاه، به گروه مجاهدین خلق ایران پیوست؛ ولی خیلی زود آنان را ترک کرد و به فعالیت اقتصادی ساخت و ساز املاک در تهران روی آورد.

پس از پیروزی انقلاب او یکی از اعضای شورای انقلاب اسلامی شد و از زمانی تشکیل این شورا، یکی از قدرتمندترین چهره های آن بود. مدتی معاونیت و سپس سرپرستی وزارت کشور را برعهده گرفت. او از سایر بازیگران صحنه سیاست ایران در آن دوره، ذکاوت سیاسی داشت. این توانایی به همراه اعتماد کاملی که خمینی به هاشمی داشت، دو عامل اصلی افزایش روزافزون قدرت او در نظام پس از انقلاب بود. در آن دوره او نزدیک ترین فرد به رهبر بود و نقش چشم و گوش رهبر را ایفا میکرد.

اکبر هاشمی رفسنجانی در زمان جنگ عراق و ایران از جمله فرماندهان ارتش بود. بسیاری او را مسوول ادامه جنگ پس از آزادی خرمشهر میداند. به دلیل عدم پذیرش قطعنامه 514 شورای امنیت سازمان ملل جنگ عراق و ایران حدود 8 سال طول کشید. خمینی با ورود نظامیان ایران به خاک عراق موافق نبود. اما هاشمی برد ایران را در تصرف خاک عراق میدانست

ایران برای تصرف بصره چندین عملیات نظامی همانند، عملیات رمضان، عملیات محرم، عملیات والفجر، عملیات خیبر، عملیات کربلای 4، عملیات کربلای 5 و عملیات والفجر8 انجام داد که در آن ها از یورش موج انسانی استفاده کرد و تلفات بسیاری داشتند. استفاده از یورش موج انسانی در برابر ارتش منظم عراق باعث میشد تلفات ایران در هر عملیات دو تا سه برابر تلفات عراق باشد.

اکبر هاشمی رفسنجانی در پایان جنگ عراق و ایران نقش مهم داشت. او روح الله خمینی را وادار به پذیرش خاتمه جنگ با عراق کرد. سه ماه بعد از آن که هاشمی در خرداد 1367 از سوی روح الله خمینی به جانشینی فرماندهی کل قوا منصوب شد ایران قطعنامه 598 شورای امنیت را پذیرفت.

از دو دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی در ایران به دوران سازندگی یاد میشود. اولین برنامه پنچ ساله توسعه اقتصادی بعد از انقلاب به اجرا گذاشته شد. سیاست باز اقتصادی و وضع قوانین ضدانحصار از جمله اقدامات موثر این دوره بود. از مهمترین ذغدغه های پیش روی این دولت بازسازی کشور بعد از جنگ هشت ساله دشوار بود که ویرانه های زیادی را برجا گذاشته بود. مهمترین اولویت دولت او بازسازی زیربناهای اقتصادی و صنعتی کشور، توسعه سیاست خارجی و اصلاح ساختار مدیریتی کشور بود که انتقاداتی را نیز در پی داشت. در این دوره تعداد بسیار زیاد سد، کارخانه و کارگاه تولید صنعتی راه اندازی، و در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ دانشگاه ساخته شد. در این دوره تبعاتی منفی مانند افزایش تورم و قیمت مسکن در دوره اول ریاست جمهوری او افزایش یافت. اکبر هاشمی در دوران ریاست جمهوری خود سه بار هدف ترور قرار گرفت.

بدون شک، این هاشمی بود که راه را برای رهبر شدن سید علی خامنه‌ای هموار کرد. هاشمی در مجلس خبرگان خاطره ای تعریف کرد که بر اساس آن روح الله خمینی در زمان حیات خود جانشینی خامنه ای بر منصب رهبری را تایید کرده بود. رشد قدرت هاشمی در سال های پس از مرگ روح الله خمینی حداقل تا 1374 ادامه یافت. او خود را به عنوان معمار و مجری ایران نوین معرفی کرد و لقب سردار سازندگی را از آن خود ساخت. مخالفان هاشمی دوره اول ریاست جمهوری او را یکی از دوره های تاریک کشور از نظر نقض حقوق بشر میداند. و برخی تحلیلگران اعتقاد دارند حضور یک روحانی فرصت طلب و با دیدگاه های کمتر سنتی در راس هرم قدرت در ایران، باعث شد تا حکومت مشروعیت بیشتری کسب کند

در دور دوم ریاست جمهوری و در طول دهه هفتاد، او بارها تلاش کرد رابطه ایران با ایالات متحده آمریکا را عادی بسازد ولی همواره شکست خورد. در همین حال جناح راست به رهبری خامنه‌ای با آن که، بازسازی اقتصاد کشور با سیاست هاشمی را تایید میکرد ولی سیاست فرهنگی و تمایل او به غرب را تحمل نکرند و به تدریج روابط هاشمی با خامنه‌ای تیره شد.جناح راست عادی سازی روابط با غرب را به تهاجم فرهنگی تشبیح کردند و آن را در جهت آرمان های خمینی و تشیع نیمدانستند.

با نزدیک شدن به پایان دور دوم ریاست جمهوری، هاشمی تلاش کرد تا اصلاحیه را به تصویب برساند که براساس آن هاشمی بتواند برای سومین بار پیاپی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. این قدام بی درنگ مورد اعتراض قرار گرفت. هاشمی دو سال پس از اتمام دوران ریاست جمهوری خود در سال 1378 در انتخابات مجلس ششم برای به دست آوردن نمایندگی تهران شرکت کرد. حضور او در مجلس میتوانست باعث شود تا از نگرانی محافظه کاران نسبت به ریاست جمهوری خاتمی کاسته شود. هاشمی بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 شرکت کرد. با وجود آنکه او در مرحله اول انتخابات آرایی بیش از محمود احمدی نژاد کسب کرده بود، ولی در مرحله دوم نتوانست بیش از 36 درصد از آرا را بدست بیاورد. تنش بین هاشمی و احمدنژاد در جریان انتخابات ریاست جمهوری در سال 1388 به صورت علنی خود را نشان داد، در مناظره تلویزیونی محمد احمدی نژاد اتهاماتی را به خانواده هاشمی رفسنجانی وارد ساخت. هاشمی به روز قبل از انتخابات و در یک نامه سرگشاده به خامنهای، ادعاهای احمدی نژاد را دروغ، تهمت و خلاف گویی خواند

پیروزی هاشمی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال 1386، فرصتی برای جبران شکست ها بود. اندکی بعد ریاست مجلس خبرگان را نیز به دست آورد. مجلسی که در صورت لزوم میتوانست با دو سوم آرا، خامنه‌ای را از قدرت دور بسازد. در روز 26 تیرماه 1388، هاشمی سکوت خود را شکست. او شورای نگهبان را به ازدست دادن فرصت متهم کرد، نتیجه انتخابات را مشکوک خواند و از حاکمیت خواست تا با آزاد کردن زندانیان سیاسی، اعتماد مردم را دوباره به دست بیاورد.

روز یک شنبه 19 جدی 1395 است. هاشمی رفسنجانی برای شنا رفته است. اما بعد از گذشت مدتی شاهدان صحنه دور از انتظار را دیدند. هاشمی معلق در روی آب مانده است. بعد از این که به بیمارستان منتقل شد در ساعت19:30 دقیقه همان روز خبر مرگ هاشمی در 82 سالگی اعلام شد. پیکر او پس از اقامه نماز میت توسط علی خامنه‌ای در دانشگاه تهران از خیابان انقلاب تهران با حرم سید روح الله خمینی با بیش از 4 میلیون نفر همراهی شد و در حرم سید روح الله خمینی به خاک سپرده شد.

فرزندان او مرگ او را مشکوک خواندند. فایزه هاشمی در جلسه با حضور اعضای خانواده و برخی از مسولان شورای امنیت ملی اعلام کرد که در بدن پدرش 10 برابر بیش از حد مجاز رادیو اکتیو بوده است. همچنان محسن هاشمی گفت که حکومت جمهوری اسلامی اجازه دیدن فیلم های باغ و استخر را که پدرش در آن درگذشته است را نمیدهد. حسن روحانی پرونده مشکوک بودن مرگ هاشمی رفسنجانی را به شورای امنیت، برگرداند. در مورد مرک مشکوک هاشمی رفسنجانی بش از 10 ها گزارش در شبکه های اجتماعی به نشر رسیده است و به این اساس در این مورد ون میدیا پلس هیچ گونه داوری و پیش داوری کرده نیمتواند. به این اساس یکی از قدرتمندترین و یکی از سیاست مدارترین سیاست مدارهای تاریخ معاصر ایران به تاریخ پیوست.

شما اقدام های هاشمی رفسنجانی را چگونه بررسی میکنید حتما در قسمت کمنت با ما در میا بگذارید!


Follow for more:
👇👇👇👇👇👇
Youtube:
Instagram:
TikTok:
E-mail:
Samim.journal@gmail.com
Weblog:
Sayed Samim Hussaini - سید صمیم حسینی

Monday, September 4, 2023

شبکه حقانی چگونه به قدرت رسید

 


ترورهای هدفمند شبکه حقانی

شبکه حقانی، در دو دهه گذشته بزرگترین عملیات های انتحاری پرتلفات، ترورهای متعدد و بمگذاری های مهیب، جان هزاران شهروند افغانستان را گرفت.

13 سپتامبر 2011، کابل در وحشت

دو روز بعد از 10 مین سالگرد حمله به برج های سازمان تجارت جهانی، اعضای شبکه حقانی با هجوم بالای سفارت آمریکا، قلب کابل را به میدان جنگ تبدیل کردن

روزهای سیاه و خونین برای نیروهای بین المللی، دولت افغانستان، و غیر نظامیان.

شبکه حقانی با همکاری مستقیم با القاعده و داعش پیچیده ترین حمله های انتحاری را در خاک افغانستان مدیریت کرد.

شبکه حقانی تنها گروه تروریستی در جهان است که بزرگترین لشکر از انتحاری کننده گان را دارد

رونمایی از مرد 10 میلیون دالری

سراج الدین حقانی برای اولین بار در این مراسم در کابل دیده شد حالا او سرپرست وزارت داخله دولت این گروه است

آمریکا جایزه که بر سراج الدین حقانی تعیین کرده بود از 5 میلیون دالر به 10 میلیون دالر افزایش داد. سال ها از سراج الدین حقانی فقط همین تصاویر در دست بود.

این یکی از مشهورترین حمله شبکه حقانی،  در سال 2011 به کابل

تقریبا همزمان با 10 مین سالگرد حمله های 11 سپتامبر. نیروی حقانی به سفارت آمریکا، آرگ ریاست جمهوری، ستاد فرماندهی، ناتو، اداره امنیت ملی و یک مرکز اداره پولیس در غرب کابل حمله کردند. شبکه حقانی با سازمان دادن چنین حمله ها توان خود را برای ضربه زدن به حکومت مرکزی افغانستان و نیروی های بین المللی ثابت کرد.

شبکه ای شبه نظامی با بیشتر از 5 دهه فعالیت

این جلال الدین حقانی است رهبر شبکه حقانی، اولین فعالیت های مسلحانه‌ی جلال الدین حقانی به دوران محمد داوود، رییس جمهور وقت افغانستان برمیگردد، در دهه 1970 میلادی. محمد داوود خان در زمان تنش با پاکستان از جدایی طلبان بلوچ پاکستانی و پشتون های ناسیونالیستی حمایت کرد و به آنها پناه داد، سازمان اطلاعات ارتش پاکستان هم گروه های اسلامگرا را علیه حکومت محمد داوود در مناطق قبایلی هم مرز با پاکستان تحریک کرد. اولین حمله شبکه حقانی در خاک افغانستان در سال 1975 رخ داد برای تنبیح داوود خان...

اردوگاه مخفی شبکه حقانی در حال برنامه ریزی یک حمله هستند. حمله به هوتل انترکانتیننتال. حمله به این هوتل در سال 2011 دست کم 17 کشته برجا گذاشت. همین هوتل یکبار دیگر در سال 2018 هدف قرار گرفت و این بار بیشتر از 20 نفر کشته شدند.

شبکه حقانی با عملیات های انتحاری پرتلفات، ترورهای متعدد و بمگذاری های مهیب، نهاد های امنیتی حکومت مرکزی را تضعیف کرد.

در ۲۰ سال گذشته، شبکه حقانی پول هنگفتی از طریق آدم‌ربایی، باج‌گیری، و شراکت در قاچاق مواد مخدر به‌دست آورده‌ان

· ۲۱آوریل ۲۰۱۷طالبان و شبکه حقانی مسئولیت حمله به یک پایگاه ارتش را بر عهده گرفت که در آن بیش از ۱۴۰ سربازان کشته شدند.

· ۲۱ جنوری ۲۰۱۹طالبان و شبکه حقانی مسئولیت حمله به یک مرکز آموزش ریاست عمومی امنیت ملی را بر عهده گرفت که در آن بیش از ۱۰۰ پرسنل امنیتی کشته شدند.

· ۲۹ نوامبر ۲۰۲۰طالبان و شبکه حقانی مسئولیت حمله به پایگاهی ارتش در افغانستان را بر عهده داشت که ۳۰ پرسنل امنیتی در آن کشته شدند.

سراج الدین حقانی در یک سخنرانی در شهر کندهار برای نخستین بار، تایید کرد که در 2 دهه گذشته، 1050 انتحار کننده را به افغانستان فرستاده است و شکست ناتو را مدیون همین انتحاری ها دانست. شبکه حقانی مسوولیت پیچیده ترین حمله های انتحاری را به دوش گرفته است. حمله های که 100 ها کشته و زخمی بجا گذاشته است. اما حالا این گروه پیام آوران مرگ قدرت را در افغانستان بدست آورده است و معلوم نیست آینده کشور را به کدام سمت و سو خواهد کشاند؟


  آخرین روزهای خروج نیروهای شوروی از افغانستان است، و مجاهدین لحظه شماری را برای سقوط دولت داکتر نجیب آغاز کرده است آمریکا، کشورهای غربی، ...