چهره پنهان که توانست دور از تعقیب دولت افغانستان و دنیا14سال به کارش ادامه بدهد. چهره پنهان و دور از دسترس.
اما سوال اساسی این است که او چطور توانست در این مدت بشکل پنهانی به کارش ادامه بدهد و دنیا هم نتوانست رد پای او را دریابد، قبل از تماشای این ویدیو حتما عضو کانال شوید و با لایک کردن این ویدیو از ما حمایت کنید. و در ادامه با کانال ون میدیا پلس همراه باشید.
مدت هاست زمانی که از طالبان یادآوری میگردید. نام ذبیح الله مجاهد هم با نام این گروه پیوند خورده بود. و این مجاهد بود که فعالیت این گروه را تعریف میگرد. اما او هرگز دیده نشده بود.
ذبیح الله مجاهد در خانواده پشتون در شرق افغانستان به دنیا آمده است. در مورد خانواده، دوران کودکی و تحصیلات معلومات دقیق ارایه نشده است، و شخص ذبیح الله مجاهد هم در این مورد در هیچ رسانهیی جزیات ارایه نکرده است. اما به گفته خودش، او تحصیلات ماستری در بخش علوم دین دارد.
در دوره اول امارت اسلامی افغانستان، آقای مجاهد شغلی معمولی در وزارت اطلاعات و فرهنگ بر عهده داشت. زمانی که دولت طالبان توسط نیروهای ناتو و ایالات متحده شکست خورد. مجاهد در کنار طالبان وفادار ماند و برعلیه نیروهای ناتو و دولت افغانستان به مبارزه پرداخت. سر انجام بعد از دستگیری محمد حنیف سخنگوی طالبان در سال 2007 ، ذبیح الله مجاهد بطور رسمی کارش را منحیث سخنگوی گروه طالبان آغاز کرد. و از آن زمان مسوولیت های پذیرش یا رد فعالیت های گروه طالبان را برعهده گرفت. مجاهد در یک تقسیم بندی دقیق با دیگر سخنگوی طالبان، صرفا بر فعالیت های طالبان در شمال، شرق و مرکز افغانستان تمرکز دارد و یوسف احمدی مسئول مناطق غربی و جنوبی کشور بود.
مجاهد گرچه هیچگاه تصویری از خود منتشر نمی کرد، اما در پاسخ به سوالاتی درباره هویت و چهره واقعی اش تا حدی خود را توصیف می کرد. مجاهد در یک گفتگو تلفونی خود را مردی میانسال، متاهل و با چند فرزند ساکن افغانستان معرفی کرد.
به گفته خودش او بنابر تهدیدات امنیتی، هیچگاه در یک نقطه ساکن نبود و همواره در حال حرکت از یک نقطه افغانستان به نقطه دیگر افغانستان بوده است.
مجاهد ادعا کرده بود که مدرک کارشناسی ارشد در مطالعات مذهبی دارد اما به دلیل های امنیتی هرگز نام محل تحصیل خود را فاش نکرد. در سال 2014 شماری از شهروندان در شبکه های اجتماعی عکس های در تویت شده ذبیح الله مجاهد را دست بدست میکرد که نشان دهنده موقعیت او در منتقطه سند پاکستان بود. اما ذبیح الله مجاهد همیش موقعیت کاری خود را در داخل افغانستان گفته بود.
همواره در مورد او شک و تردید، هم از طرف حکومت و هم از طرف جهان وجود داشت. تعدادی از آگاهان معتقد بودند که ذبیح الله مجاهد یک شخصیت است نه یک فرد، که چندین نفر زیر این نام فعالیت می کرد. چطور ممکن است یک شخص بتواند همزمان با چندین رسانه ها به تماس شود. به این دلیل ذبیح الله مجاهد را فقط یک نام میدانستند که ظاهر فزیکی ندارد و زیر این نام چندین شخص فعالیت میکند.
در سال 2009 خبرنگار سی ان ان نک رابرتسون با شخصی که رو به عقب کمره بود مصاحبه کرد که خود را ذبیح الله مجاهد معرفی کرد. رابرتسون مشخصات ظاهر ذبیح الله مجاهد را این طور معرفی کرد. شخص که در حدود 30 سال سن دارد. چهره با ریش زیاد، و قد 180
بعد از پخش این گزارش، ذبیح الله مجاهد این گزارش را جعلی خواند.
در می 2011 امنیت ملی افغانستان اعلان کردند که اسم اصلی ذبیح الله مجاهد حاجی اسماعیل 42 ساله است و از منطقه چمن پلوچستان پاکستان است. که این ادعا هم از طرف ذبیح الله مجاهد رد شد.
· ۲۱آوریل ۲۰۱۷: مجاهد مسئولیت حمله به یک پایگاه ارتش را بر عهده گرفت که در آن بیش از ۱۴۰ سربازان کشته شدند.
· ۲۱ جنوری ۲۰۱۹: مجاهد مسئولیت حمله به یک مرکز آموزش ریاست عمومی امنیت ملی را بر عهده گرفت که در آن بیش از ۱۰۰ پرسنل امنیتی کشته شدند.
· ۲۹ نوامبر ۲۰۲۰: مجاهد مسئولیت حمله به پایگاهی ارتش در افغانستان را بر عهده داشت که ۳۰ پرسنل امنیتی در آن کشته شدند.
· ۱۷ جون ۲۰۲۱: مجاهد از مرگ دانش صدیقی روزنامهنگار رویترز، که در جریان هجوم طالبان بین تیراندازیهای نیروهای افغان و طالبان کشته شد، عذرخواهی کرد. مجاهد ادعا کرد که طالبان آگاه نبودند که صدیقی چگونه درگذشت، و از خبرنگاران درخواست کرد قبل از ورود به منطقه جنگی به طالبان اطلاع رسانی کنند به طوری که این گروه میتواند از آن فرد خاص مراقبت کند.
سر انجام بعد از سقوط کابل بدست گروه طالبان در 17 آگوست 2021 آقای مجاهد به عنوان سخنگوی طالبان در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی حاضر شد. و چهره خود را نمایان ساخت. چهره که به باور شماری از شهروندان چهره ساختگی برای شخصیت ذبیح الله مجاهد است. اما خبرنگاران که قبلا با او در ارتباط بوده است. تایید میکند که مطابق صدا که در گذشته با او در ارتباط بودند همین ذبیح الله مجاهد است.
ذبیح الله مجاهد قبل از آشکار چهره خود از طریق پیام، ایمیل و تماس تلفونی با خبرنگاران داخلی و خارجی در ارتباط بود. او در سال 2017 در تویتر پیوست و بیش از 313 هزار دنبال کننده داشت. و توانست از شبکه های اجتماعی برای رسیدن به اهداف خود درست استفاده کند.
ذبیح الله مجاهد نزد مخالفان خود هم چهره محترم است. و همه به دانش و دانایی او اندک شک هم ندارد. دلیل رابطه او با گروه طالبان هنوز به صورت درست هویدا نشده است و شماری هم عقاید نزدیک او و گروه طالبان را یکی از عوامل همکاری او با گروه طالبان میداند.
به این شکل او توانست در مدت 1.5 دهه به شکل چهره پنهان بماند. چهره ناشناس که حتا وجود ظاهری او را هم نفی میکرد. اما او توانست معموریت خود را به شکل درست انجام دهد و جایگاه خود را در حکومت جدید طالبان هم حفظ کند.
No comments:
Post a Comment